Farvel til stivelse og sukker – Hej til blomkålsris
I tråd med vores fokus på at leve sundt og godt efter LCHF, uden at føle afsavn, kommer her opskriften på en af de store LCHF erstatninger – Blomkålsris.
Jeg skriver erstatninger, men der er faktisk tale om en reel opgradering, LCHF eller ej!
Blomkålsris smager bare bedre end almindelige ris, punktum.
Mange forskellige måder at tilberede blomkålsrisene på
Der er rig mulighed for at tilberede sine lækre sunde blomkålsris.
Den helt basale grundform af blomkålsris er blot blomkål revet på et helt almindeligt rivejern eller en foodprocessor.
Hvor fine du synes risene skal være styrer du helt selv efter smag og behag.
Nogle retter fungerer bedst med de helt fint revne blomkålsris, andre med den mere grove variant.
Nogen foretrækker at tilberede de revne blomkålsris ved at hælde kogenede vand over dem og lade dem stå og trække lidt.
Det giver noget lidt blødere “ris” ligesom man med almindelige hvide ris kan koge dem efter ønsket konsistens.
En tur i micro-ovnen med lidt olivenolie og krydret med chili og karry er endnu en af de mere populære måder at tilberede blomkålsrisene på.
Du kan også vælge at stege dine blomkålsris på panden i en god gang smør eller Kokos-olie uden smag – det giver nogen lækre sprøde og velsmagene stegte “ris”
De revne blomkålsris er også idelle til bund for f.eks LCHF pizza og lignende.
Der er også mange af de kreative mennesker i Low carb miljøet der har brugt blomkålsris som sovsejævner, en sund, nem og genial anvendelse af blomkål.
7 kommentarer
Link til LCHF Enebær-gryde til efteråret
Link til Parmaskinke og spejlæg på bund af blomkål - Nem LCHF
Link til Wokret med svinekød og bacon - Nem LCHF
Link til Svinemørbrad i bacon med tomatsauce
Link til Lun krabbesalat med bid
Link til Ovnbagt kylling i cremet tomatsauce
Link til Stegt torsk med snackpeber og chili - Nem LCHF