Nem LCHF https://www.nemlchf.dk Nem og hurtig LCHF for alle Wed, 23 May 2018 19:50:47 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Cremet LCHF tomatsuppe med Serranoskinke https://www.nemlchf.dk/cremet-lchf-tomatsuppe-med-serranoskinke/ https://www.nemlchf.dk/cremet-lchf-tomatsuppe-med-serranoskinke/#respond Thu, 16 Feb 2017 13:51:43 +0000 http://www.nemlchf.dk/?p=1888 Det kolde vintervejr indbyder til lækre supper og her på Nem LCHF har vi efterhånden fået samlet et lækkert udvalg af forskellige supper med lavt eller intet kulhydratindhold.  Her i indlægget tilføjer vi endnu en lækker og nem suppe til listen og introducerer Cremet LCHF tomatsuppe. Den er rigtig nem at lave og smager fantstisk især …

The post Cremet LCHF tomatsuppe med Serranoskinke appeared first on Nem LCHF.

]]>

Det kolde vintervejr indbyder til lækre supper og her på Nem LCHF har vi efterhånden fået samlet et lækkert udvalg af forskellige supper med lavt eller intet kulhydratindhold. 

Her i indlægget tilføjer vi endnu en lækker og nem suppe til listen og introducerer Cremet LCHF tomatsuppe. Den er rigtig nem at lave og smager fantstisk især her med pandestegt sprødt Serranoskinke.

Det skal du bruge: (4 portioner)

 • 1 stort løg
 • 4 fed hvidløg
 • 25 g smør
 • 3 dåser hakkede tomater
 • 1 dl vand
 • 3 spsk tørret oregano
 • 1/4 tsk cayennepeber
 • salt og peber
 • 1 spsk Sukrin Gold
 • 1 dl fløde
 • 1 pakke Serranoskinke

Sådan gør du:

 1. Løget hakkes og hvidløget presses og steges i smørret.
 2. Tilsæt tomater, vand, krydderier og Sukrin Gold.
 3. Blandingen skal nu stå og simre i 30 minutter med låg på gryden.
 4. Blend det hele med en stavblender og tilsæt fløden under omrøring
 5. Steg Serranoskinken på panden til den er knasende lækker og sprød
 6.  Smag suppen til og server den varm og lækker med knasende Serrano og et par lækre Oopsies 

 

 

Sådan ser den lækre LCHF tomatsuppe ud når den er færdig og serveret med Serranostykker og lidt peber pynt på toppen

Cremet LCHF tomatsuppe

The post Cremet LCHF tomatsuppe med Serranoskinke appeared first on Nem LCHF.

]]>
https://www.nemlchf.dk/cremet-lchf-tomatsuppe-med-serranoskinke/feed/ 0
Morgenmadsmuffins https://www.nemlchf.dk/morgenmadsmuffins/ https://www.nemlchf.dk/morgenmadsmuffins/#respond Sat, 07 Jan 2017 17:27:56 +0000 http://www.nemlchf.dk/?p=1882 Til dig på farten, har vi denne lækre og sunde opskrift på morgenmadsmuffins med æg, bacon og sprøde grøntsager. De er nemme at lave, og så er hele din morgenmad samlet i fine muffins, som man snilt kan tage med sig på farten, eller i madpakken. INGREDIENSER 2 pers. 4 æg 1 pakke bacon i …

The post Morgenmadsmuffins appeared first on Nem LCHF.

]]>

Til dig på farten, har vi denne lækre og sunde opskrift på morgenmadsmuffins med æg, bacon og sprøde grøntsager. De er nemme at lave, og så er hele din morgenmad samlet i fine muffins, som man snilt kan tage med sig på farten, eller i madpakken.


INGREDIENSER

2 pers.

4 æg

1 pakke bacon i strimler

1/2 broccoli

1 håndfuld spinatblade

1 løg

2 tomater

 

FREMGANGSMÅDE

Først former du baconstrimlerne rundt langs kanten i muffin formerne. Derefter hakkes grøntsagerne og blandes med æggene i en skål. Tilsæt salt og peber efter behov, og kom derefter æggemassen i formene. Til sidst placeres et stykke bacon på toppen, og dine muffins bages i ovnen i ca. 20 min på 200 graders varme – eller indtil de er sprøde på toppen. Lad dem køle af inden du tager dem ud af formen.

The post Morgenmadsmuffins appeared first on Nem LCHF.

]]>
https://www.nemlchf.dk/morgenmadsmuffins/feed/ 0
Lækkert LCHF tilbehør til grillmaden https://www.nemlchf.dk/laekkert-lchf-tilbehoer-til-grillmaden/ https://www.nemlchf.dk/laekkert-lchf-tilbehoer-til-grillmaden/#respond Sat, 07 Jan 2017 17:13:18 +0000 http://www.nemlchf.dk/?p=1878 Som udgangspunkt kan du bruge lidt hvad du vil til denne ret, da retten er en kombination af forskelligt grillmad tilbehør, tilberedt i et fad, med smeltet ost ovenpå. Det er en super sund og lækker ret, som både kan bruges som tilbehør, men også som hovedret. Du kan tilberede retten i et ildfast fad …

The post Lækkert LCHF tilbehør til grillmaden appeared first on Nem LCHF.

]]>

Som udgangspunkt kan du bruge lidt hvad du vil til denne ret, da retten er en kombination af forskelligt grillmad tilbehør, tilberedt i et fad, med smeltet ost ovenpå. Det er en super sund og lækker ret, som både kan bruges som tilbehør, men også som hovedret. Du kan tilberede retten i et ildfast fad i ovnen, men også i grillen som tilbehør til din grillmad.


INGREDIENSER

til 2 pers.

1 peberfrugt

1 håndfuld asparges

majs og ærter

to håndfulde ost

smør til smørelse af fadet

 

FREMGANGSMÅDE

Start med at smøre fadet med smør, og drys derefter et lag ost på bunden. Kom derefter resten af grøntsagerne i lag, og slut af med et lag ost på toppen. Bag i ovnen på 200 grader i ca. 15 ( i en forvarmet ovn ), eller i grillen, indtil osten er brun smeltet og let brun på toppen. 

 

The post Lækkert LCHF tilbehør til grillmaden appeared first on Nem LCHF.

]]>
https://www.nemlchf.dk/laekkert-lchf-tilbehoer-til-grillmaden/feed/ 0
Grønkålssalat med granatæble https://www.nemlchf.dk/groenkaalssalat-med-granataeble/ https://www.nemlchf.dk/groenkaalssalat-med-granataeble/#respond Fri, 06 Jan 2017 11:52:39 +0000 http://www.nemlchf.dk/?p=1872 Denne salat er så simpel og lækker, og så passer den godt sammen med det meste mad – især bliver den brugt som sideret til mortensaften og juleaften. Vi har sammensat en salat bestående af grønkål, granatæble og saften fra en citron, for at få lidt af både det sure og det søde. Du kan …

The post Grønkålssalat med granatæble appeared first on Nem LCHF.

]]>

Denne salat er så simpel og lækker, og så passer den godt sammen med det meste mad – især bliver den brugt som sideret til mortensaften og juleaften. Vi har sammensat en salat bestående af grønkål, granatæble og saften fra en citron, for at få lidt af både det sure og det søde. Du kan eventuelt tilsætte nødder i salaten, for at give retten lidt mere bid.


INGREDIENSER

Grønkål

2 spsk citronsaft

1 granatæble (eller 1/2 stort)

 

FREMGANGSMÅDE

Skyld grønkålen grunddigt, og bland alle ingredienserne sammen i en stor skål. Tilsæt eventuelt nødder (især valnødder passer godt til denne ret), for at tilføje lidt ekstra bid i salaten. Server som sideret, eller spis som en let frokostsalat.


The post Grønkålssalat med granatæble appeared first on Nem LCHF.

]]>
https://www.nemlchf.dk/groenkaalssalat-med-granataeble/feed/ 0
Frisk smoothie med bær og ingefær https://www.nemlchf.dk/frisk-smoothie-med-baer-og-ingefaer/ https://www.nemlchf.dk/frisk-smoothie-med-baer-og-ingefaer/#respond Mon, 05 Sep 2016 11:48:34 +0000 http://www.nemlchf.dk/?p=1855 Her har du en simpel og super lækker opskrift på frisk smoothie med bær og ingefær. Vi har forsøgt at lave opskriften så simpel som muligt, så du slipper for at bruge for lang tid i køkkenet, og så du hurtigt kan bikse denne lækre drik sammen, og nyde på farten, eller i sommervarmen.   …

The post Frisk smoothie med bær og ingefær appeared first on Nem LCHF.

]]>

Frisk smoothie med bær og ingefærHer har du en simpel og super lækker opskrift på frisk smoothie med bær og ingefær. Vi har forsøgt at lave opskriften så simpel som muligt, så du slipper for at bruge for lang tid i køkkenet, og så du hurtigt kan bikse denne lækre drik sammen, og nyde på farten, eller i sommervarmen.

Frisk smoothie med bær og ingefær

 

Det er fantastisk smart og lækkert med sådan en kold morgensmoothie, hvis man skal skynde sig ud af døren, eller hvis man skal have morgenmaden med i toget. Blend hurtigt og nemt denne lækre smoothie sammen, og få den bedste start på din dag.

 

Skærmbillede 2016-08-11 kl. 14.53.58

Til 1 stort glas:

 • 500g blandede bær
 • 2 spsk revet frisk ingefær
 • 2-3 dl vand
 • saften fra 1/2 citron
 • 2 kviste frisk mynte

Skærmbillede 2016-08-11 kl. 14.54.56

 1. Hvis du bruger friske bær, i stedet for frosne, skylles bær grundigt
 2. Kom alle ingredienserne i blenderen, og blend til det får en jævn og tyk konsistens

Frisk smoothie med bær og ingefær

The post Frisk smoothie med bær og ingefær appeared first on Nem LCHF.

]]>
https://www.nemlchf.dk/frisk-smoothie-med-baer-og-ingefaer/feed/ 0
Hjemmelavet LCHF guacamole https://www.nemlchf.dk/hjemmelavet-lchf-guacamole/ https://www.nemlchf.dk/hjemmelavet-lchf-guacamole/#respond Mon, 05 Sep 2016 11:21:27 +0000 http://www.nemlchf.dk/?p=1852 Her er en nem og lækker opskrift på Hjemmelavet LCHF guacamole. Guacamole er altid lækkert, og kan spises rent eller ved siden af stort set alle måltider. Så er det også både super sundt og mættende. Vi har lavet en opskrift som ikke indeholder særlig mange ingredienser, da guacamole i sig selv er så lækkert, …

The post Hjemmelavet LCHF guacamole appeared first on Nem LCHF.

]]>

Hjemmelavet LCHF guacamoleHer er en nem og lækker opskrift på Hjemmelavet LCHF guacamole. Guacamole er altid lækkert, og kan spises rent eller ved siden af stort set alle måltider. Så er det også både super sundt og mættende. Vi har lavet en opskrift som ikke indeholder særlig mange ingredienser, da guacamole i sig selv er så lækkert, og der skal ikke mange ting til før det er helt perfekt. Spis eventuelt denne ret som tilbehør til en let salat, eller til et krydret mexicansk inspireret måltid. Man kan både bruge creme fraiche og yoghurt i guacamole, og i denne opskrift har vi brugt en fed yoghurt (10%), så alle ingredienserne i denne opskrift er helt LCHF ”sikre”.

Skærmbillede 2016-08-11 kl. 14.53.58

Til 2 pers.

 • 2 hele avokadoer
 • 1 spsk yoghurt (10%)
 • 2 fed hvidløg
 • saften fra 1/2 citron
 • en smule salt
 • lidt frisk chili

Skærmbillede 2016-08-11 kl. 14.54.56Hjemmelavet LCHF guacamole

 1. Skær avokadoerne over i 2, og fjern kernerne
 2. Mos avokadoerne i en skål, og bland yoghurt i
 3. Pres eller hak hvidløg, og bland i skålen
 4. Smag til med salt, chili og citronsaft

 

The post Hjemmelavet LCHF guacamole appeared first on Nem LCHF.

]]>
https://www.nemlchf.dk/hjemmelavet-lchf-guacamole/feed/ 0
Ostepølser med løg https://www.nemlchf.dk/ostepoelser-med-loeg/ https://www.nemlchf.dk/ostepoelser-med-loeg/#respond Thu, 01 Sep 2016 08:51:25 +0000 http://www.nemlchf.dk/?p=1848 Meget simpel men genialt lækker ret, til dig som mangler en forkælende ret, eller en god ide til grillen. Vi har gjort det så simpelt som muligt, og lavet denne opskrift på ostepølser med løg – en lækker kombination af grillpølse overdækket med en fed ost, med ristede løg ovenpå. Steg det på panden, eller …

The post Ostepølser med løg appeared first on Nem LCHF.

]]>

Meget simpel men genialt lækker ret, til dig som mangler en forkælende ret, eller en god ide til grillen. Vi har gjort det så simpelt som muligt, og lavet denne opskrift på ostepølser med løg – en lækker kombination af grillpølse overdækket med en fed ost, med ristede løg ovenpå. Steg det på panden, eller lav det på grillen og server for familien. Retten passer til alle lejligheder, og smager himmelsk.

Ostepølser med løg

Osten er en lækker fed gouda ost, som giver en god og rund smag til retten. Pølsen giver en masse smag, og steges på forhånd inden osten kommer ovenpå, for mest sprødhed. Til sidst steges løg på panden, indtil de er helt sprøde, og de kommes ovenpå osten. Løgene er prikken over i’et, og giver lige det sidste kick til smagsløgene.

Alt i alt en lækker og meget simpel ret, som du kan lave til enhver lejlighed. Forkæl smagsløgene med denne klassiske manderet. Retten er ren LCHF, og kan spises med god samvittighed.

Ostepølser med løg

The post Ostepølser med løg appeared first on Nem LCHF.

]]>
https://www.nemlchf.dk/ostepoelser-med-loeg/feed/ 0
Nærende slankedrik https://www.nemlchf.dk/naerende-slankedrik/ https://www.nemlchf.dk/naerende-slankedrik/#respond Thu, 01 Sep 2016 08:22:11 +0000 http://www.nemlchf.dk/?p=1843 Se denne opskrift på sund og nærende slankedrik. Alle de sundeste og bedste ingredienser blendet sammen til én kop, hvor du får de vitaminer og næringsstoffer som du har brug for i løbet af en dag. Du kan altså sagtens drikke denne drik som et måltid, eller ved siden af en let ret, som f.eks. …

The post Nærende slankedrik appeared first on Nem LCHF.

]]>

Se denne opskrift på sund og nærende slankedrik. Alle de sundeste og bedste ingredienser blendet sammen til én kop, hvor du får de vitaminer og næringsstoffer som du har brug for i løbet af en dag. Du kan altså sagtens drikke denne drik som et måltid, eller ved siden af en let ret, som f.eks. salat. Vær dog opmærksom på, at vi her har brugt ingredienserne rødbede, tranebær og grape frugt, som ikke er striks LCHF venlige, men skift dem i stedet ud med sundere ovenjordsgrøntsager.

Vi anbefaler at du (altid) bruger økologiske fødevare i dine retter, da det er langt sundere, og du på den måde undgår giftige sprøjtemidler og unaturlige grøntsager. Økologi koster en smule mere, men det er til gengæld meget mere velsmagende og sundere.

Skærmbillede 2016-08-11 kl. 14.53.58

Til 2 glas nærende slankedrik:

 • 100g tranebær
 • 100g spinat
 • 100g broccoli
 • 100g rødbede
 • 100g rosenkål eller grønkål
 • 100g løg
 • 100g grape frugt
 • 100g hvidløg (kan undlades)

Skærmbillede 2016-08-11 kl. 14.54.56

 1. Alle ingredienserne skylles grundigt, og kommes i en frugtpresser
 2. Har du ikke en presser, kan du skære det ud i små stykker og komme det i en blender
 3. Slankedrikken bør drikkes med det samme

Nærende slankedrik

The post Nærende slankedrik appeared first on Nem LCHF.

]]>
https://www.nemlchf.dk/naerende-slankedrik/feed/ 0
Thai inspireret stegt kylling med karry https://www.nemlchf.dk/thai-inspireret-stegt-kylling-med-karry/ https://www.nemlchf.dk/thai-inspireret-stegt-kylling-med-karry/#respond Wed, 31 Aug 2016 14:03:50 +0000 http://www.nemlchf.dk/?p=1834 En let og hurtigt opskrift på thai inspireret stegt kylling med karry. Det er super lækkert, og faktisk ret simpel at lave. Formålet med denne opskrift, var at finde en let ret, som man typisk har ingredienserne til i køleskabet, og resultatet blev så lækkert, man kan rigtig smage thai stemningen i maden, og så …

The post Thai inspireret stegt kylling med karry appeared first on Nem LCHF.

]]>

En let og hurtigt opskrift på thai inspireret stegt kylling med karry. Det er super lækkert, og faktisk ret simpel at lave. Formålet med denne opskrift, var at finde en let ret, som man typisk har ingredienserne til i køleskabet, og resultatet blev så lækkert, man kan rigtig smage thai stemningen i maden, og så er det en sund og LCHF ”sikker” ret.

Retten er perfekt som aftensmåltid, og kan både være god til dig som mangler en nem lille ret som et simpel at bikse sammen, men den er også god til hvis man får gæster, og man gerne vil imponere med et smagfuldt og sundt måltid, som mætter godt i maven.

Denne thai inspireret stegt kylling med karry er især god, fordi man som regel har en masse af disse ingredienser i køleskabet i forvejen, og hvis man ikke har, så kan man faktisk komme hvad som helt i, alt efter hvad man har lyst til at spise. Vi har lavet en hurtig biks med kyllingebryst, diverse grøntsager, hvidløg, frisk chili, ingefær og karry – det er simpelt og super lækkert.

Skærmbillede 2016-08-11 kl. 14.53.58

Til 2 pers.

 • 2 stk kyllingebryst
 • 1/2 agurk
 • 2 tomater
 • 3 champignoner
 • 2 fed hvidløg
 • 1 løg
 • en smule ingefær (efter eget behov)
 • frisk chili
 • karry (ca. 1 spsk)
 • salt om peber
 • lidt smør til stegning

Skærmbillede 2016-08-11 kl. 14.54.56

 1. Hvis kyllingen er rå, steges den på panden først med lidt smør
 2. Skær i mellemtiden grøntsagerne ud i fortrukne størrelse
 3. Når kyllingen er gennemstegt, skæres den ud i strimler, og blandes med grøntsagerne
 4. Det hele steges på panden ved høj varme, og karry tilsættes
 5. smag til sidst til med salt og peber

Thai inspireret stegt kylling med karry Thai inspireret stegt kylling med karry Thai inspireret stegt kylling med karry Thai inspireret stegt kylling med karry

The post Thai inspireret stegt kylling med karry appeared first on Nem LCHF.

]]>
https://www.nemlchf.dk/thai-inspireret-stegt-kylling-med-karry/feed/ 0
Fordele ved LCHF https://www.nemlchf.dk/fordele-ved-lchf/ https://www.nemlchf.dk/fordele-ved-lchf/#respond Tue, 30 Aug 2016 15:30:17 +0000 http://www.nemlchf.dk/?p=1829 LCHF er en livsstil, og der kan være mange grunde til at folk begynder på LCHF, det kan f.eks. være for at tabe sig, eller simpelthen bare for at leve sundere. Vi har her samlet en oversigt over de bedste fordele du får ved LCHF, så du kan få et bedre overblik over det. DU …

The post Fordele ved LCHF appeared first on Nem LCHF.

]]>

LCHF er en livsstil, og der kan være mange grunde til at folk begynder på LCHF, det kan f.eks. være for at tabe sig, eller simpelthen bare for at leve sundere. Vi har her samlet en oversigt over de bedste fordele du får ved LCHF, så du kan få et bedre overblik over det.

DU BLIVER MÆT

Lever du af LCHF kost, og husker du at få godt med proteiner og fedt, så skal du ikke være bange for at gå og være sulten. LCHF mætter godt i maven, og fjerner også trangen til søde sager.

DU BLIVER SUND

Ikke nok med at du fylder sig selv med vitaminer og næringsstoffer, men du fylder også kroppen med energi, og du vil opleve at du får meget mere overskud og glæde i hverdagen. Glæden ved at spise ”ægte mad”, og du skal aldrig mere spise det tynde og smagsløse fedtfattige mad, som du bliver fortalt skulle være så godt, nej, du må proppe dig med velsmagende gode oste, fed yoghurt (10%), smør mm.

Du slipper også for træls kalorietælling, og du behøves aldrig mere at holde styr på hvor meget du spiser af diverse fødevare, så længe du holder dig til de fødevare som kan findes i LCHF madpyramiden.

DU TABER DIG

Når du spiser kulhydrater og sukker, så binder kroppen væske, så du vil opleve at du taber en hel del væske inden for de første par dage af LCHF. Det der sker ved LCHF er, at din krop kommer i en tilstand som hedder ketose, hvor kroppen ikke får adgang til sukker som energikilde, og derfor vil bruge fedt som primær energikilde. Du vil derfor tabe dig, da kroppen vil forbrænde fedtet, men kun indtil du når din naturlige vægt, og så stopper vægttabet. På denne måde vil du tabe dig på en sund og naturlig måde, som gør at du undgår at tabe dig for meget.

The post Fordele ved LCHF appeared first on Nem LCHF.

]]>
https://www.nemlchf.dk/fordele-ved-lchf/feed/ 0