Enebær-gryde med kylling – Let og lækkert
Kalenderen siger 4. Oktober, lidt solskin til trods, er det unægteligt blevet efterår i Danmark.
LCHF fungerer heldigvis perfekt uanset sæson, dog er udvalget af lokale afgrøder jo naturligvis påvirket af årstiderne.
Opskriften her er på den super lækre og nemme enebær-gryde med kylling.
Sammenkogte retter som enbær-gryden her er indbegrebet af efterårsmad for mange danskere.
Det er let at lave en velsmagende og samtidig LCHF venlig gryderet hvis man blot holder sig til LCHF principperne.
Det skal du bruge: (4 personer)
- 1000 gram kylling
- 2 stk porrer
- 300 gram champignon
- 7 hele enebær
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. rosmarin
- 1/4 piskefløde 38%
- 2,5 dl. creme fraiche
- Salt og peber
- Smør eller kokos-olie til at stege i
- Evt sovsekulør – kan nemt undlades
Sådan gør du:
- Steg kyllingen i gryden, brug smør eller kokos-olie.
- Skær grøntsager og svampe i passende stykker.
- Bland nu grøntsager, svampe og krydderier i gryden med kylling og lad det blive svitset lidt.
- Tilsæt nu fløde og creme fraiche
- Skru ned for varmen på blusset og lad retten simre i 1 time
- Smag til med salt og peber.
- Tilsæt evt kulør for farve.
Enebær-gryden passer perfekt til blomkålsrisene vi har vist tidligere her
Med den lækre enebær-gryderet er du klar til at gå efteråret i møde hjemme fra dit køkken.
Her på Nem LCHF sætter vi fokus på de mange andre lækre retter der passer til efteråret og især dem der bruger årstidens friske råvarer.
Har du et godt forslag til en LCHF efterårsret?
Del gerne i kommentarfeltet herunder!