Ovnbagt kylling i cremet tomatsauce
Efterår er lig med sammenkogte retter i mange danske køkkener.
LCHF er rigtig velegnet til lækre sammenkogte retter og vi har mange opskrifter liggende her på siden.
Opskriften her er både nem og rigtig lækker – lige præcis det vi går efter 🙂
Det skal du bruge til Ovnbagt kylling i cremet tomatsauce:
- 700 gr kylling
- Smør
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 chili
- 250 gr Mascarpone
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk timian
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Skær kylling i mundrette stykker
- Læg kyllinge-stykkerne i et smurt fad med smørklatter over – sættes i ovnen ved 200 grader i 20 min
- Imens kyllingen steger laves tomatsaucen:
- Løg, hvidløg og chili fin snittes og steges klare
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpure og krydderier
- Lad saucen simre i 5 min
- Tilsæt mascarpone og omrør sovsen til den er jævn.
- Hæld sovsen over kyllingen og lad det hele simre i ovnen i 15 min inden servering.
De lækre Blomkålsris er næsten selvsagt som tilbehør til Ovnbagt kylling i cremet tomatsauce.
En sidebemærking skulle lige være at retten smager fantastisk når den serveres, og om muligt endnu bedre dagen efter.
Resumé
Opskrift
Ovnbagt kylling i cremet tomatsauce
Udgivet
Bagetid:
Bruger Vurdering
2 Review(s) Based on