Nem LCHF-venlig blomkålsdej med æg og ost – perfekt til pizza
På billedet ser du blomkålsdej i brug som pizzabund – se hele opskriften på LCHF Pizza
Opgradering og forbedring
Et liv på LCHF betyder IKKE afsavn eller længsels efter klassikere i køkkenet.
Det kræver blot at man er lidt kreativ og finder sunde LCHF erstatninger for de ting man går og savner.
Brød og lignenede er ofte misforstået af mange som noget du skal undgå helt på LCHF.
Det er rigtigt at konventionelt brød og lignende med korn og mel heraf, skal undgåes.
Der er dog rigtig mange, ofte mere velsmagende, alternativer til almindeligt brød med gluten og lignende.
Her i indlægget er fokus på den meget alsidige pizza, pizzasnegl, calzone – ja what-ever bund faktisk.
Det skal du bruge:
- 1 æg
- 1 mellem – stort blomkålshoved
- 100 gram reven Mozzarelle ost
- 50 gram fint-revet parmesan ost
- Oregano
Sådan gør du:
- Kog blomkålshovedet i 10-15 min afhængigt af størrelse.
- Mos blomkålshovedet i en skål til det er en fin mos.
- Pres det moste blomkål i et viskestykke for at få vandet ud – desto mindre væske – desto bedre dej
- Bland blomkålsmosen med de andre ingredienser til dejen i skålen og rør det godt og grundigt sammen.
- Spred dejen ud på en bageplade med bagepapir
- Sæt nu dejen i ovnen 15-20 min til den er sprød og begyndt at blive gylden-brun
Skal du lave Pizza med dejen kan du se præcis hvordan du gør lige her – LCHF PIZZA
Du kan yderligere forbedre dejen lidt med HUSK fibre for at gøre dejen endnu mere sej, fibrene hjælper desuden med at suge væsken fra blomkålen endnu bedre.
På siden LCHF Bagværk kan du se alle de spændende opskrifter på forbedret og sundt LCHF bagværk.
2 kommentarer
Link til LCHF mini pizza - på Oopsie bund - Nem LCHF
Link til LCHF blomkålspizza med oksekød, bacon og cocktailpølser - Nem LCHF