Luksus LCHF svinemørbrad i fad
I blandt alt det super lækre og lav-praktiske LCHF mad her på siden, er det blevet tid til et virkeligt luksus måltid.
Svinemørbrad i fad er netop sådan et super luksus måltid, både til hverdag og fest.
Det er samtidig en ret, der er rigtig velegnet i forhold til LCHF.
Der skal blot tilpasses lidt i forhold til de traditionelle opskrifter og vupti, – LCHF svinemørbrad i fad.
Det skal du bruge til 4 personer:
- 2 stk. svinemørbrad
- 300 gram champignoner
- 200 gram friske asparges – alternativt på dåse
- 2 dl. Piskefløde 38%
- Salt
- Peber
- Smør
Sådan laver du svinemørbrad i fad:
- Mørbradene renses og “afpudses”
- De skæres herefter ud i mellemtykke skiver
- Mørbradstykkerne brunes på panden i rigeligt med smør
- De brunede mørbradstykker lægges i et ovnfast fad
- Hvis du bruger friske asparges, koges de nu ganske kort – de fra dåse er klar til brug!
- Champignonerne renses og skæres i skiver
- Steg nu de skårne champignoner i smørret fra mørbradstykkerne
- De stegte champignoner og de (kogte) asparges fordeles nu i fadet med mørbradstykkerne
- Kog nu panden af med piskefløden og evt en dl vand (aspargesvandet er godt til formålet)
- Smag til med salt og peber inden du hælder fløde-opkoget fra panden over fadet med mørbrad.
- Sæt hele herligheden i en forvarmet ovn ved 230 grader i 15 -20 min
Server den lækre ret for din familie eller gæster, gerne med en portion af de sunde og lækre blomkålsris.
I den ikke LCHF egnede udgave af svinemørbrad i fad ville man jævne sovsen med mel.
Her i den LCHF venlige version, lader vi fløde koge af på panden i lidt længere tid, og tilsætter en del mindre vand til sovsen.
Husk at stege champignonerne i god tid på panden, så du får så meget væske som muligt ud af dem.
Asparges kan udelades fra opskriften såfremt det skulle være nødvendigt for dig.
En Kommentar
Link til Svinemørbrad i bacon med tomatsauce