Sådan laver du helt perfekt og sprødt ovnstegt flæsk:
Ingredienser:
- 400 gram svinebryst (flæsk)
- Salt (det er lidt svært at angive mængde, da salten drysses direkte på stykkerne, se evt. billedet længere nede, angående mængde)
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Gør en bageplade klar med et stykke bagepapir
- De rå stykker svinebryst fordeles ud på bagepapiret
- Drys med salt
- Steges i ovnen i ca. 45 minutter
- Efter de ca. 45 minutter, tages bagepladen ud af ovnen
- Stykkerne ligges op på et stykke køkkenrulle og serveres
Tip
- Hvis du har ekstra flæsk tilbage efter aftensmaden, er det også helt perfekt til madpakken dagen efter.
Ovnstegt flæsk er en LCHF klassiker lige så vel som det er en klassiker i det danske køkken.
Indholdet af fedt er højt og der er godt med salt som er en essentiel del af en velfungerende LCHF kost og især hvis man er i ketose.
En såkaldt striks LCHF eller ketogen diæt er baseret på et stort indtag af fedt, moderat protein og nul kylhydrater.
Man skal også på have et større indtag af salt end man er vant til på en “almindelig” kulhydratbaseret kost.
Det lækre og nemme ovnstegte flæsk rammer altså hovedet på sømmet for både moderat og streng LCHF samt den helt ketogene livsstil.
Jeg er vild med de nemme og hurtige opskrifter, LCHF virkede rigtig svært for mig i starten da de bøger jeg læste var fyldt med avancerede og svære opskrifter, man mistede næsten pusten af det 🙂
Hej Mette 🙂
Tak!
Meningen er nemlig at LCHF skal være nemt (og lækkert)
-Jakob