Sådan laver du LCHF Flødeblomkål:
Til alle dem som elsker flødekartofler, er denne opskrift på LCHF flødeblomkål et super godt alternativ.
Opskriften er til 2 pers.
Ingredienser til LCHF Flødeblomkål:
- Smør til formen
- 200 gram blomkål
- 1/2 løg
- 100 gram revet ost
- 1/5 tsk. muskatnød
- 1/2 tsk. salt
- 1/4 tsk. peber
- 1,5 dl piskefløde 38 %
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 150 grader
- Find en passende form
- Smør formen med smør
- Skyl og skær blomkål i små buketter
- Pil, skyld og skær løget i en passende størrelse
- Tag halvdelen af det revne ost og fordel osten i fadet
- Tag efterfølgende de små buketter blomkål og fordel dem over osten
- Herefter fordeles de hakkede løg ud over blomkålene
- Tilsæt 1/5 tsk. muskatnød, 1/2 tsk salt, 1/4 tsk. peber ud over blomkålene
- Hæld 1,5 dl fløde over blomkålene
- Tilsæt resten af den revne ost
- Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time (Læg et stykke sølvpapir over de første 45 min)
- Skru på til 200 grader de sidste 15 minutter
Tip:
- Brug evt. porre i stedet for løg
- Brug evt. broccoli i stedet
- Flødeblomkål kan nemt serveres sammen med alt slags kød
- Serverer evt. stegt flæsk til: se opskrift her: Perfekt ovnstegt flæsk
Resumé
Opskrift
LCHF Flødeblomkål
Udgivet
Bruger Vurdering
2 Review(s) Based on