Nem og lækker opskrift på fyldte squash med oksekød og ost
I LCHF-regi er squash en af de mest populære grøntsager og den kan anvendes på utallige måder.
Her tilberedes den med oksekød og ost i ovnen og er et oplagt bud på en lækker varm LCHF aftensmad.
Fyldet kan du variere efter smag og behag. Det er nemt at “spice” den op med lidt stærkere krydderier som chili og en god karry.
Opskriften her i indlægget er den helt milde udgave hvor alle kan være med 🙂
Det skal du bruge: (2 personer)
- 2oo gram hakket oksekød
- Kokos-olie
- 1 stor eller to små squash
- 2 hvide løg
- 150 gram broccoli
- 100 gram ærter
- 125 gram grønne bønner
- 50 gram spinat
- Fløde havarti 38%
- Salt
Sådan gør du:
- Squashen halveres og kernerne skrabes ud.
- Squashen drysses med salt for at trække væsken ud, så den bliver sprødest mulig – Skal gerne trække et par timer
- Oksekød svitses i kokos-olie med grøntsagerne i en gryde til kødet er lysebrunt.
- Inden fyldet hældes i squashen, skylles saltet af og skallen duppes med køkkenrulle for at få ekstra væske fra.
- Fyldet hældes i squashen og dækkes med flødehavarti.
- Squashene med fyld bages i ovnen ved 200 grader i 30 min
Der er som sagt mange måder at variere sine fyldte squash på og de kan f.eks. nemt laves med svinekød eller skært oksekød.
De fyldte squash kan med fordel serveres med en lækker hjemmelavet tzatziki.
Skriv gerne en kommentar herunder hvis du har gode forslag til flere varianter af fyldte squash 🙂
En Kommentar
Link til Fyldte peberfrugter med oksekød - Nem LCHF