Lækkert og nemt LCHF stenalderbrød
Stenalderbrødet har om noget fået en ordentlig omtale i diverse medier efterhånden.
Det er til at forstå, det er super nemt at bage, smager dejligt og er til ligemed sundt og nærende.
Du kan bage mange forskellige lækre varianter af stenalderbrød.
Den nemmeste mulighed er at købe en færdigpakket brødblanding.
Her kommer vores opskrift på et nemt og lækkert stenalderbrød:
Bemærk at opskriften er til et lille brød, da de små brød bliver sprødere og lækrere end et stort.
Du kan nemt gang opskriften op hvis du vil bage et større stenalderbrød.
Ingredienser: (1 lille brød)
- 60 gram Neutral kokosolie, alternativt kokosolie med smag hvis du ønsker smagen af kokos. (lækkert med kanel)
- 3 æg
- 60 gram Hørfrø
- 60 gram Græskarkerner
- 60 gram Sesamfrø
- 60 gram Solsikkekerner
- 50 gram Mandler
- 25 gram hasselnødder
- 25 gram valnødder
- 3 tsk. Ægte kanel (kun hvis du vil lave varianten med kanel)
Du kan godt nøjes med færre slags nødder og så bare supplere op med dem du har.
Sådan gør du:
- Smelt olien
- Imens vejes alle ingredienser af og blandes i en skål
- Når olien er kølet lidt af tilsættes det til de andre ingredienser i skålen
- Nu skal blandingen stå og trække 1 til 1 1/2 time, da kernerne skal suge væsken, rør løbende undervejs
- Efter 1-1 1/2 time, kommes massen i en franskbrøds-form med bagepapir, så er det meget nemmere at få ud bagefter, mængden her svarer til en halv franskbrøds-form (form fra IKEA)
- Bages ved 150 grader i 60 min.
Stenalderbrødet er en lækker og nem erstatning for almindeligt brød med mel.
Der er nul gluten eller gliadin i stenalderbrødet så det er oplagt for allergikere.
Du kan servere det lækre stenalderbrød med alt lige fra tand-smør til ost eller noget lækkert pålæg.
Brødet holder sig rigtig fint i en plasticpose i køleskabet.
Har du en favorit variant af stenalderbrødet?
Smid gerne en kommentar i boksen herunder og del din favorit
2 kommentarer
Link til Lækker LCHF tunsalat - Nem LCHF
Link til Det kolde LCHF pålægsfad til frokosten