Sådan laver du nemt en super lækker LCHF tomatsalat med grov pesto:
Ingredienser til LCHF tomatsalat:
- 1/4 del iceberg salat
- 1/2 agurk
- 2 tomater
- 1 pakke hvid mozzarella
- 1 avokado
- Evt. basilikum som pynt
Ingredienser til grov pesto:
- 1 rødløg
- 1/2 dl olivenolie
- 2 hvidløg
- en lille håndfuld basilikum
- 1 tsk. hvidvins eddike
- salt og peber efter behov
Fremgangsmåde til salat:
- Skyld alle grøntsagerne (på nær iceberg salat)
- Find et passende fad til salaten
- Start med at skære iceberg salat i passende stykker og skyl det herefter (jeg skyller det altid i en si, dermed får jeg også vandet fra med det samme. Du kan ikke skylle iceberg salaten ordentligt, før det skæres ud)
- Placér det skyllede iceberg salat i fadet
- Skær tomat, agurk, avokado og mozzarella i skiver
- Start med en af grøntsagerne, jeg startede med tomaten, efter mozzarella, agurk og avokado, og så starter du forfra end til du har en hel cirkel
- Hvis du har ekstra grøntsager (det havde jeg) så lav en lille skål ved siden af. Se evt. billedet herunder, som viser det
Fremgangsmåde til grov pesto:
- Pil, skyl og hak rødløget fint
- Hæld 1/2 dl. olivenolie op i en skål
- Pil, skyl og pres de 2 hvidløg op i den skål med olivenolien
- Hak en lille hånd basilikum og kom det i skålen med olivenolien og hvidløg
- Tilsæt rødløget rør rundt
- Tilsæt 1 tsk. hvidvins eddike
- Smag til med salt og peber
- Find en passende skål som kan stå i midten af fadet
Tip:
- Denne LCHF tomatsalat kan serveres til alt slags kød
Resumé
Opskrift
LCHF Tomatsalat med grov pesto
Udgivet
En Kommentar
Link til LCHF rosenkålssalat med bacon og forårsløg - Nem LCHF