Lækker og nem LCHF Ratatouille
Tilbehør til kød og fisk på LCHF er en vigtig del af en lækker og varieret sammensætning af god smag og sund ernæring.
Ratatouille er en klassisk fransk provencalsk sammenkogt ret, her serveres den i bedste LCHF stil.
Nem, lækker og flot at se på.
Ingredienser: (4 personer)
- 1 aubergine
- 1 squash
- 1 rød perberfrugt
- 3 tomater
- 3 rødløg
- 3 fed hvidløg
- Smør til at stege i
- Tørret oregano
- Tørret basilikum
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Grøntsagerne skæres ud og kommes i en skål, som arbejdet skrider frem
- Hvidløgene pilles og presses i skålen, med en hvidløgspresser
- Smelt smøret i en gryde ved middelvarme
- Tilsæt grøntsagerne og rør rundt jævnligt
- Smag til med oregano og basilikum efter smag og behag – (her blev der brugt en 1. tsk. af hver)
- Smag yderligere til med salt og peber
- Efter ca 15 min på middelvarme er din LCHF ratatouille klar til servering – se billederne som hjælp til at vurdere hvor tæt du er på 🙂
Læg mærke til at vi her steger i smør, kontra den traditionelle franske opskrift på ratatouille hvor man steger/sauterer i olivenolie.
Det skyldes at olivenolie ikke tåler opvarmning til høje temperaturer.
Et alternativ til smør er den klassike LCHF favorit Kokos-olien eller den lækre Avocado-olie.
Svinefedt eller baconfedt fra panden er ligeledes gode valg til at stege din LCHF ratatouille i
Her er LCHF ratatouillen serveret sammen med den lækre baconkylling – et match made in heaven.