LCHF – Opstart

Tips og tricks til nem og enkel LCHF opstart

 

Du har besluttet dig for at give LCHF livsstilen et forsøg, TILLYKKE du har allerede taget det sværeste skridt, nemlig at træffe beslutningen om at gøre noget.

 

Med beslutningen taget, er du nu et stort skridt tættere på vægttab, forøget sundhed, velvære og energi. Low Carb High Fat er nok den nemmeste og mest behagelige måde at øge din sundhed og velvære på, samtidig med at du kommer tilbage til din normalvægt såfremt at du er overvægtig.

Jeg betegner LCHF som en livsstil og ikke en slankekur, selvom den så sandelig også fungerer godt som slankekur. Man skal dog huske på, at hvis din livsstil indtil nu har gjort dig tyk, træt og syg vil et skift til LCHF kunne hjælpe dig meget, skifter du dog tilbage til din tidligere livsstil efter endt vægttab, vil kiloen højst sandsynligt komme igen, sammen med eventuelle sygdomme og lignende. Jeg vil derfor anbefale dig, et permanent skift til en livsstil uden sukker og fabriksmad, baseret på egne og mine klienters resultater.

Som start vil jeg dog blot råde dig til at prøve LCHF i 14 dage, så er jeg sikker på at resultaterne vil tale for sig selv – intet taler tydligere end resultater!

 

Nok er LCHF nemt, men selv de nemme ting her i livet kan være lidt svære at få gjort helt rigtigt, hvis man ikke er blevet sat ordentlig ind i hvad, hvorfor og hvordan.

 

Her på Nemlchf.dk vil jeg derfor rigtig gerne hjælpe dig til den nemmeste og hurtigste overgang til et sundere og bedre  liv uden sukker og sygdom. Der er et par enkle ting, jeg ville ønske at  nogen havde fortalt mig, da jeg for flere år siden selv skår kulhydraterne ud af kosten. Dog skal det siges, at jeg startede på en ketogen diæt, altså helt uden kulhydrater overhovedet og LCHF begrebet fandtes ikke i nogen bred udstrækning på daværende tidspunkt.

 

Der er rigtig mange lighedspunkter mellem LCHF og den ketogene diæt, groft sagt er en ketogen diæt det man også kunne kalde meget striks eller streng LCHF.

 

Det første råd jeg vil give til dig, når du skal starte op med LCHF, er at droppe kulhydraterne så meget som muligt helt fra starten. Det føles måske lidt hårdt og som meget på en gang de første par dage, men der er flere gode grunde til hvorfor det er bedst for dig at droppe dem stort set helt fra din kost:

 1. Jo hurtigere du fjerner Kulhydraterne/sukkeret fra din kost, jo hurtigere forsvinder dine cravings altså din sukkertrang.

 2. Ved at skære helt ned for kulhydraterne allerede fra starten får du omstillet din krop til at forbrænde fedt meget hurtigere end ved gradvis nedtrapning.

 3. Du får nulstillet dine smagsløg meget hurtigere ved at tage en “kold tyrker” med sukker.

 4. Du har mindre chance for tilbagefald til sukker ved at fjerne det totalt – efter en uge er lysten stort set væk.

 5. Hvis vægttab er en af grundene til at du har valgt LCHF, er det også en rigtig god ide at droppe kulhydraterne så meget som muligt lige fra start, da det vil give vægttabet et ordentligt skub i den rigtige retning – en enorm motivationsfaktor for at blive ved.

Her var lige det første indlæg i kategorien med tips og tricks til nem LCHF og hvordan du nemmest kommer godt i gang med din nye sunde livsstil. Har du spørgsmål eller lignende så skriv endelig en kommentar, på den måde kan alle læserne få glæde af det!

 

Til slut i det her indlæg vil jeg ønske dig en rigtig god start på dit low carb – high fat eventyr og del endelig ud af dine erfaringer her på bloggen. Jeg glæder mig til at høre om din success og de faldgrupper du evt måtte møde på din vej.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Article Name
LCHF - Opstart
Description
Skal du starte på LCHF? Læs med her og få de bedste råd til din opstart af LCHf. Læs om vægttab, skjult sukker og om en hverdag med nem og lækker mad.
Author

Tjek også

grøn LCHF Pesto

LCHF grøn basilikum pesto

Sådan laver du en super lækker LCHF grøn basilikum pesto: Ingredienser: 30 gram mandler 3 …

6 kommentarer

 1. Charlotte Madsen

  Hvad spiser i til morgen/formiddagsmad?

  • Hej Charlotte 🙂

   Der er mange gode morgenmads-muligheder på LCHF.

   Mange spiser enten æg og bacon klassikeren eller noget græsk yoghurt med nødder eller lign. Der er også mange der spiser rester fra aftensmaden dagen før og så er der yderligere mange der springer morgenmaden over faster til middag.

   Søg her på siden efter morgenmad og snacks, så kommer der en del gode ideer frem 🙂

   • Charlotte Madsen

    Tak for svar:-) Jeg mangler en tommelfingerregel for hvor meget fedt, protein og salat man skal spise til hvert måltid. (spiser også først omkring 10-10.30)?

    • Hej Charlotte 🙂

     Der er som sådan ikke noget fast regel for hvor meget af hvert du skal spise. Det kommer an på hvor strikt LCHF du ønsker at leve efter og hvad dit mål er.

     En tommelfingerregel der virker for de fleste er; “Hvis du er i tvivl, så spis mere fedt og mindre kulhydrat”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *