LCHF Madpyramiden – En hurtig oversigt hvis du er i tvivl

LCHF Madpyramiden

LCHF Madpyramiden

Overskriften siger næsten sig selv i dagens indlæg.

Det er LCHF Madpyramiden vi har fokus på i dag og vi vil kaste et hurtigt kig på, hvad det nu er for en størrelse.

LCHF Madpyramiden er en udspringer af den konventionelle madpyramide, som vi efterhånden godt ved er designet af fødevareinsdustrien og ikke af folk der har noget som helst begreb om sundhed og ernæring.

Min mening om den almindelige madpyramide er, at det mildest talt er misledende, hvis ikke decideret forkert og usund. Den kunne tilnærmelsesvis gå an, hvis den blevet vendt på hovedet og selv sådan ville den ikke være helt god.

Storindustri og profit har godt fat i dogmet med at fedt er usundt og samtidig gør dig fed og uoplagt. Hvis man kaster et blik på hvordan verdens befolkning ser ud, her 30 år inden i fedtforskrækkelsen, skal man vist være ualmindeligt naiv for at fastholde konceptets værdi.


 

Madpyramiden er ganske enkelt forkert

Med de objektive briller på, kan enhver vist se at vores sundhed absolut udvikler sig med hastige skridt i den gale retning. Vi er overvægtige og syge som aldrig før og fremtidsprognoserne ser mildest talt dystre ud. Amerikanerne er et lille stykke foran os med hensyn til den generelle fedme epidemi, men vi haler desværre hurtigt ind på dem.

Man burde måske, med fakta for øje, overveje om det ikke var tiden at prøve noget nyt? Eller endnu bedre, lad os vende tilbage til noget der virker – Rigtig mad som vi spiste før fedtforskrækkelse, Light-produkter og kalorietælleri tog over og førte folkesundheden ud på et sidespor. I min optik, er det indlysende at man nulstiller tilbage til et tidspunkt hvor tingene virkede, præcis som man gendanner sin computer til et tidspunkt hvor den virkede.

Et blik tilbage i tiden, burde kunne få folks øjne op for hvad der virker og hvad sundhed egentlig er gjort af, i hvert fald når det kommer til det vi spiser.  Der er ingen forskning der underbygger en diæt uden fedt, som slankende eller sund. Fedt er en essentiel byggesten for kroppen og er nødvendig for at kroppen kan fungere optimalt. Mange af vores hormoner, herunder testosteron, kræver fedt for at kunne dannes i kroppen.

Det korte af den meget lange fortælling om sundhed og ernæring er at vi burde kigge på hvad der virker fremfor at gøre mere og mere af noget der tydeligvis ikke virker efter hensigten.

Brug LCHF Madpyramiden til at holde et hurtigt overblik i hverdagen hvis du kommer i tvivl.

En anden nyttig tanke hvis du er i tvivl om en fødevare er: Kommer det fra naturen eller en fabrik?

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
LCHF Madpyramiden
Article Name
LCHF Madpyramiden
Author
Nemlchf.dk

Tjek også

Hurtig og nem LCHF aftensmad

Hurtig og nem LCHF aftensmad

Hurtig og nem LCHF aftensmad Aftensmaden skal nogen gange gå stærkt, også på LCHF. Her …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *