LCHF grøn basilikum pesto

Sådan laver du en super lækker LCHF grøn basilikum pesto:

LCHF pesto

Ingredienser:

  • 30 gram mandler
  • 3 dl. vand
  • 1 håndfuld basilikum
  • 2 hvidløg (her kan du nøjes med 1 hvidløg også)
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/4 tsk. peber
  • 1/2 dl. koldpresset jomfru olivenolie
  • 10 gram parmesanost (evt. et billigere alternativ)

Fremgangsmåde:

  1. Vej 30 gram mandler i en skål
  2. Kog 3 dl. vand op og hæl over mandlerne, og lad dem stå i 15 minutter
  3. Efter de 15 minutter smuttes mandlerne og placeres på et stykke køkkenrulle
  4. Find en pande frem og tænd for komfuret
  5. Herefter kommes mandlerne over på den varme pande
  6. Køl mandlerne let af.
  7. Når mandlerne er let gyldne kommes de over i en minihakker
  8. Skyl basilikum og tilsæt det i minihakkeren
  9. Pil, skyl og pres 2 hvidløg og og tilsæt dem over i minihakkeren
  10. Tilsæt 1/2 tsk. salt, 1/4 tsk. peber, 1/2 olie
  11. Riv 10 gram parmesanost og tilsæt i minihakkeren
  12. Start minihakkeren og lad det kører til det hele har en ensartet konsistens
  13. Svag evt. til med salt og peber

 LCHF pesto1 LCHF pesto

Tip:

  • Bland evt. denne pesto op med ekstra oliven olie, det gør at pestoen bliver mere flydende og dermed nemmere at blande i salater mv.
  • Tricks: køb mandler uden “skind” eller evt. mandelsplitter, så slipper du for alt forarbejdet med at smutte mandlerne.
  • Bag evt. mandlerne i ovnen.
  • Brug evt. økologisk basilikum, da økologisk basilikum har en meget mere kraftig og bedre smag end konventionelt basilikum.
  • Brug pesto sammen med revet squash, det er super lækkert.
  • Brug persille i stedet

Info:

  • Pesto kan nemt stå i køleskabet et par dage, dog skal du være opmærksom på, at pestoen bliver mørkere dagen efter.
Resumé
recipe image
Opskrift
LCHF grøn basilikum pesto
Udgivet
Bruger Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Tjek også

Nem kyllingesalat

Nem kyllingesalat. Let og lækker LCHF kyllingesalat – perfekt som en lille frokost snack, eller …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *