Sådan laver du en super lækker LCHF grøn basilikum pesto:
Ingredienser:
- 30 gram mandler
- 3 dl. vand
- 1 håndfuld basilikum
- 2 hvidløg (her kan du nøjes med 1 hvidløg også)
- 1/2 tsk. salt
- 1/4 tsk. peber
- 1/2 dl. koldpresset jomfru olivenolie
- 10 gram parmesanost (evt. et billigere alternativ)
Fremgangsmåde:
- Vej 30 gram mandler i en skål
- Kog 3 dl. vand op og hæl over mandlerne, og lad dem stå i 15 minutter
- Efter de 15 minutter smuttes mandlerne og placeres på et stykke køkkenrulle
- Find en pande frem og tænd for komfuret
- Herefter kommes mandlerne over på den varme pande
- Køl mandlerne let af.
- Når mandlerne er let gyldne kommes de over i en minihakker
- Skyl basilikum og tilsæt det i minihakkeren
- Pil, skyl og pres 2 hvidløg og og tilsæt dem over i minihakkeren
- Tilsæt 1/2 tsk. salt, 1/4 tsk. peber, 1/2 olie
- Riv 10 gram parmesanost og tilsæt i minihakkeren
- Start minihakkeren og lad det kører til det hele har en ensartet konsistens
- Svag evt. til med salt og peber
Tip:
- Bland evt. denne pesto op med ekstra oliven olie, det gør at pestoen bliver mere flydende og dermed nemmere at blande i salater mv.
- Tricks: køb mandler uden “skind” eller evt. mandelsplitter, så slipper du for alt forarbejdet med at smutte mandlerne.
- Bag evt. mandlerne i ovnen.
- Brug evt. økologisk basilikum, da økologisk basilikum har en meget mere kraftig og bedre smag end konventionelt basilikum.
- Brug pesto sammen med revet squash, det er super lækkert.
- Brug persille i stedet
Info:
- Pesto kan nemt stå i køleskabet et par dage, dog skal du være opmærksom på, at pestoen bliver mørkere dagen efter.
Resumé
Opskrift
LCHF grøn basilikum pesto
Udgivet
Bruger Vurdering
2 Review(s) Based on