Lækkert LCHF farsbrød med ost
Her kommer et bud på en nem og lækker LCHF aftensmad.
Det velsmagende og nemme farsbrød egner sig som aftensmad i kombination med en masse forskelligt lækkert grønt tilbehør.
Her er det serveret med dampede broccoli-blomster og lyn-kogt squash-spaghetti.
Det skal du bruge til LCHF farsbrød: (4 personer)
- 1000 gram hakket oksekød 14-18%
- 4 æg
- 1 dl fløde
- 150 gram flødehavarti 38%
- 200 gram cherrytomater
- 150-200 gram frossen spinat
- 3 hvide løg
- 3 fed hvidløg
- Salt og Peber
- Kokos-olie uden smag til smøring af fadet
Sådan gør du:
- Hak/ skær løg og hvidløg
- Skyl og skær cherrytomaterne
- Kom oksekødet i en skål og tilsæt 2 tsk. salt, 1 tsk. peber og de 4 æg
- Rør farsen sej og tilsæt fløden og de hakkede løg løbende undervejs.
- Fordel halvdelen af oksekødet i bunden af et smurt ovnfast fad
- Skær havarti-osten i skiver og fordel dem over kødet
- Fordel den frosne spinat ovenpå osten.
- Fordel nu hvidløg og cherrytomater ovenpå spinaten.
- Den anden halvdel af kødet kommes nu oven på fyldet som låg
- Farsbrødet bages nu i oven ved 200 grader varmluft i ca. 60 minutter – tiden varier lidt fra ovn til ovn, så skær farsbrøddet igennem og kig når det begynder at se færdigt ud som på billedet.
Det lækre og hurtige farsbrød er dejlig svampet og luftigt i konsistensen og føles meget let.
Det er en ideel kandidat til en sund aftensmad og er et velsmagende indslag i madpakken dagen efter.
Osten bidrager foruden rigtig lækker smag med et ekstra skud fedt hvilket er helt perfekt når vi snakker LCHF aftensmad.
Resumé
Opskrift
LCHF farsbrød med ost
Udgivet
Bruger Vurdering
2 Review(s) Based on