Hamburgerryg koteletter med topping af fed sovs og grønt
Hamburgerryg er en klassiker i det danske køkken.
Det er nemt at lave og kan varieres på mange lækre måder – som her i form af hamburgerryg koteletter færdigbagt i ovnen med topping af æggehvider, mayonnaise og fløde.
Det er i hvert fald LCHF for fuld skrue 🙂
Det skal du bruge til fyldet: (4 personer)
- 500 gram hamburgeryg
- 250 gram champignoner
- 500 gram (cherry)-tomater
- 300 gram frosne ærter
Til sovsen skal du bruge: (4 personer)
- 150 gram fuldfed mayonnaise
- 1/2 dl. fløde 38%
- 2 æggehvider
Sådan gør du:
- Hamburgerryggen koges i en gryde med vand nok til lige præcis at dække den – Kogetid ved svag varme: 45-60 min.
- Mens kødet koger, skærer du champignoner i skiver og steger dem på panden – indtil det ikke længere damper fra panden.
- Efter endt kogning afkøles kødet lidt inden det udskæres i koteletter.
- De udskårne koteletter lægges nu i et ovnfast fad.
- Tilsæt nu de stegte svampe, med cherrytomater og ærter
- Æggehviderne piskes nu let
- Rør mayonnaise og fløde sammen med de piskede æggehvider
- Fordel nu sovsen over kød og grøntsager
- Bag hele herligheden i ovnen ved 200 grader i 20 min.
De lækre hamburgerryg koteletter kan med fordel serveres med en lækker frisk grøn salat.
Rester kan med fordel spises som enten en let og lækker frokost, eller en solid morgenmad dagen efter.
Resumé
Opskrift
Hamburgerryg koteletter
Udgivet
Bruger Vurdering
4 Review(s) Based on