Hamburgerryg koteletter

Hamburgerryg koteletter med topping af fed sovs og grønt

hamburgerryg koteletter

 

Hamburgerryg er en klassiker i det danske køkken.

Det er nemt at lave og kan varieres på mange lækre måder – som her i form af hamburgerryg koteletter færdigbagt i ovnen med topping af æggehvider, mayonnaise og fløde.

Det er i hvert fald LCHF for fuld skrue 🙂

Det skal du bruge til fyldet: (4 personer)

  • 500 gram hamburgeryg
  • 250 gram champignoner
  • 500 gram (cherry)-tomater
  • 300 gram frosne ærter

Til sovsen skal du bruge: (4 personer)

  • 150 gram fuldfed mayonnaise
  • 1/2 dl. fløde 38%
  • 2 æggehvider

Sådan gør du:

  1. Hamburgerryggen koges i en gryde med vand nok til lige præcis at dække den – Kogetid ved svag varme: 45-60 min.
  2. Mens kødet koger, skærer du champignoner i skiver og steger dem på panden – indtil det ikke længere damper fra panden.
  3. Efter endt kogning afkøles kødet lidt inden det udskæres i  koteletter.
  4. De udskårne koteletter lægges nu i et ovnfast fad.
  5. Tilsæt nu de stegte svampe, med cherrytomater og ærter
  6. Æggehviderne piskes nu let
  7. Rør mayonnaise og fløde sammen med de piskede æggehvider
  8. Fordel nu sovsen over kød og grøntsager
  9. Bag hele herligheden i ovnen ved 200 grader i 20 min.

De lækre hamburgerryg koteletter kan med fordel serveres med en lækker frisk grøn salat.

Rester kan med fordel spises som enten en let og lækker frokost, eller en solid morgenmad dagen efter.

 

Print Friendly, PDF & Email
Resumé
recipe image
Opskrift
Hamburgerryg koteletter
Udgivet
Bruger Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Tjek også

Grønkålssalat med granatæble

Denne salat er så simpel og lækker, og så passer den godt sammen med det …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *