Wok grøntsager er perfekt LCHF tilbehør
Til alle vores hovedretter på LCHF skal vi have noget lækkert og sundt tilbehør.
Wok grøntsager er et lækkert frisk bud på netop tilbehøret.
En wok er en hurtig og nem måde at tilberede grøntsager, og kød for den sags skyld, på.
En wok skal bruges ved lidt højere varme end en almindelig pande.
Maden der tilberedes har kun rigtig kontakt med varmen i bunden af wok-gryden.
Det er derfor vigtigt at røre rundt og “vende” maden hyppigt.
Det rigtige fedt er vigtigt
Når du tilbereder mad ved høj varme som i en wok-gryde er det vigtigt at bruge fedtstof der kan tåle varmen.
Kokos-olie eller Avocado-olie er to favoritter der begge tåler opvarmning til høje temperaturer uden at mutere eller på andre måder tage skade.
Smør eller animalsk fedt kan ligeledes bruges i wokken, det kan dog give en lidt uønsket smagsnuance i forhold til wok mad.
Især de asiatiske retter nyder godt af enten kokos-olie eller den lækre avocado-olie.
Det skal du bruge: (4 personer)
- Fedtstof til at stege i
- 1 hel broccoli
- 4 hvide løg
- 5 fed hvidløg
Sådan gør du:
- Skyl og skær broccoli, løg og hvidløg i passende stykker
- Tænd op under wokken med lidt over middelvarme
- Tilsæt fedtstof i wokken
- Tilsæt de udskårne grøntsager når fedtstoffet er smeltet
- Omrør og vend grøntsagerne løbende – vær opmærsom på at det kan gå hurtigere i en wok end man lige regner med.
Denne lille opskrift på LCHF wok grøntsager blev brugt som tilbehør til et par røde bøffer.
Der er ingen grænser for variationerne du kan lave med wok grøntsager på LCHF.
Har du en favorit sammensætning af lækkert grøn du laver?
Del den gerne med os og lad os hjælpe med at inspirere hinanden til et sundere og måske lettere liv med nem LCHf mad som kernen.