Sådan tilbereder du sprødt andebryst i ovnen
Andebryst er noget af det fineste fjerkræ man kan få fingrene i.
Det er utrolig lækkert med mørt og saftigt kød og lækkert sprødt skind.
Mange vælger dog andebryst fra, da de synes det er for svært at tilberede ordentligt.
Det er dog slet ikke så svært at tilberede andebryst som mange går og tror.
Læs med her og se opskriften på hvordan du laver sprødt og velsmagende andebryst.
Det skal du bruge:
- (Fersk) andebryst
- Smør eller kokos-olie uden smag til at stege i
- Salt og Peber
Sådan gør du:
- Fjern sener og hinder fra kødsiden af andebrystet
- Fjern overskydende fjer fra siden med skindet
- Skær skindet i tern uden at skære ned i kødet
- Varm panden op til den er godt gennemvarm (180-200 grader)
- Kom andebrystet på med skindet nedad, uden fedtstof.
- Brun skindet i 3-5 min til det er gylden-brunt
- Kødsiden krydres med salt og peber og der kommes fedtstof på panden.
- Brun nu kødsiden til den har fået stegeskorpe – 3-5 min
- Stil nu panden i en forvarmet ovn på 200 grader
- Efter 10 min kan du tjekke kernetemperaturen på andebrystet med et stegetermometer
- Andebrystet er færdigt når kernetemperaturen er 54-55 grader
- Lad det færdige andebryst afkøle og trække i 10 – 15 min inden servering
Med julen lige om hjørnet
Resumé
Opskrift
Sprødt andebryst
Udgivet
Bagetid:
Bruger Vurdering
3 Review(s) Based on