Lækker og hurtig ovnbagt omelet med spinat, bacon og muskat
Æg er og bliver en LCHF grundsten for rigtig mange.
Æg er sunde og utroligt nærende samtidig med at de er nemme og hurtige at tilberede, perfekt!
Den ovnbagte omelet i dette indlæg hører til blandt mine personlige favoritter.
Velsmagende, sund og rigtig nem at lave for enhver!
Det skal du bruge: (4-6 personer)
- 12 æg
- 800 gram frisk eller frossen spinat
- 1/2 dl piskefløde 38%
- 1/2 tsk frisk revet muskatnød
- Kokos-olie til at smøre fadet med
- Salt og peber
- 1 pakke bacon -150 gram se hvordan du laver perfekt ovnstegt bacon her
Sådan gør du:
- Den friske spinat skylles grundigt i flere “hold” vand – (frossen spinat er som regel skyllet og klar til brug)
- Lad spinatbladene dryppe af i en sigte
- Damp spinatbladende på en pande ved høj varme i ca 2 min.
- Pres nu så meget væske som muligt ud af bladene.
- Pisk nu æggene sammen med muskatnød, salt og peber i en skål
- Smør et ovnfast fad med kokos-olien
- Fordel spinaten jævnt i fadet
- Hæld nu den sammenpiskede æggemasse i fadet
- Bag omeletten i ovnen ved 175 grader i ca. 50 min.
- Tilbered baconen mens omeletten bager i ovnen
- Skær den færdige omelet ud i passende stykker, pynt med bacon og server!
Den lækre ovnbagte omelet er velegnet både som morgen, middags eller aftensmad.
Den er desuden et lækkert og nemt tilbehør til en god bøf eller lignende på aftensbordet.
Resumé
Opskrift
Ovnbagt omelet med spinat og bacon
Udgivet
Bagetid:
Bruger Vurdering
4 Review(s) Based on