Sådan laver du nem LCHF karrykål med squash:
Denne LCHF ret består af få ingredienser, herunder af spidskål, hakket oksekød samt squash.
Derudover er retten super nem og lækker til en travl hverdag 🙂
Ingredienser:
- 1/2 spidskål eller hvidkål (jeg brugte et økologisk spidskål, det var noget mindre end de konventionelle)
- 1 squach (brug gerne økologiske)
- 500 gram hakket oksekød (14-18 %)
- 20 g. smør eller kokosolie (neutral)
- 2 spsk. karry
- 1 spsk. gurkemeje (kan undværes)
- Salt og peber efter behov
Fremgangsmåde:
- Skær spidskålen/hvidkålen og squashen i små stykker (se evt. billedet længere nede)
- Brun smøret/kokosolien og steg de 500 gram hakket oskekød
- Når kødet er brunet tilsættes kålen og squashen.
- Tilsæt krydderierne.
- Smag til med salt og peber
Tip:
Brug resterne til madpakken dagen efter, det er også super lækkert koldt 🙂
Info:
I denne LCHF ret bruges krydderiet Gurkemeje. Gurkemeje er ligesom andre krydderier sundt. Derudover har gurkemeje også en super flot farve, (pas endelig på hvis du bruger den friske, med mindre du vil have et gult køkken 🙂 ) Krydderiet stammer fra Asien, men dyrkes i Indien. Gurkemeje er i familie med ingefær, og har ligesom ingefær en anti-inflammatorisk effekt. Derudover indeholder gurkemeje også et stof ved navn “curcumin” det siges at det kan hæmme flere forskellige livsstilssygedomme og super godt til en god fordøjelse.