Madvarer med skjult sukker

Madvarer med skjult sukker:

 

Når det kommer til at få de bedste resultater ud af LCHF livsstilen, hvad end man har valgt den på grund af et ønske om vægttab, eller en af de mange andre helbredsfremmende virkninger som en velkonstrueret LCHF livsstil medfører, er en ting essentielt for at det kommer til at give de bedste resultater:

Vi skal ha skåret kulhydraterne ned til et minimum.

 

Det lyder jo som sådan meget enkelt, og det er det såmænd også. Men der er en del fødevarer på markedet der indeholder flere kulhydrater end man lige går og regner med. Nogle fødevarer er man overbevist om ikke indeholder nogen former for kulhydrater/sukker – men viser sig at være fyldt med det giftige hvide stads. Dette gælder især de såkaldte “low carb” produkter på markedet.

 

Jeg ved fra min egen erfaring både med mig selv og mine klienter at LCHF virker for alle, når det ikke virker er det altid fordi der kommer kulhydrater ind i kosten på en eller anden skjult eller overset måde.

 

I denne artikel vil jeg gerne kaste lidt lys over nogle af de fødevarer som kan snyde dig, og i værste fald hindre din success med enten overgangen til eller langsigtede resultater på LCHF.

 

  • Mælk – Alt for ofte er mælk en af synderne der holder vægttabet på LCHF  tilbage. Mange tror desværre fejlagtigt, at siden fløde og ost er fint, så kan mælk ikke være så slemt. Samtidig er mælk for manges vedkommende  en indgroet vane helt tilbage fra barndommen og kraftigt forbundet med sundhed. Mælk indeholder dog alt for meget sukker i form af laktose, og da man let indtager mælk i ret store mængder, er “katastrofen” næsten forprogrammeret.

  • Nødder – Endnu en af banditterne når det kommer til at få LCHF til at virke optimalt. Nødder er som vi ved jo både sunde og fyldt med fedt og kostfibre, og ja nødder kan sagtens spises i moderation på LCHF, problemet opstår simpelthen i at vi overspiser nødder alt for hurtigt. De både smager godt og har et meget højt næringsindhold samtidig, disse to ting lagt sammen resulterer hurtigt i, at vi får spist flere end godt er og kulhydratindtaget bliver for højt.

  • Proteinbarer/pulver og lign. Flere af mine klienter har haft problemer med vægttabet i forbindelse med at de har spist protein tilskudsprodukter. Der er flere grunde til det, den vigtigste er at proteinprodukterne ofte er tilsat en uhyrlig mængde sukker, smagsstoffer og andet kemisk affald kroppen virkelig ikke har brug for. En anden grund er at man på lchf skal passe på at proteinindtaget ikke bliver for højt, da overskydende protein omdannes til glukose (sukker) i kroppen

  • Bær – De er lækre og fyldte med vitaminer og mineraler. Den gode smag skyldes desværre et ret højt sukkerindhold. Blåbær for eksempel indeholder i gennemsnit ca 10 gram kulhydrat pr 100 gram, så det løber hurtigt op. For mit eget vedkommende må jeg også indrømme at hvis jeg endelig spiser bær, er det svært at stoppe efter 100 gram. Det er okay at spise lidt bær i ny og næ, hvis man kan styre det. Det er en fordel at spise dem sammen med noget fedt, for at nedsætte optagelseshastigheden i kroppen. Prøv f.eks flødeskum eller bare almindelig 38% fløde sammen med dine bær næste gang du skal forkæle dig selv lidt.

  • “ Low carb” produkter. – Her er en rigtig slem en, de fleste af disse såkaldte “low carb” produkter kunne måske i bedste fald kaldes for Slow carb produkter, da de oftest er fyldt med kulhydrater. Undersøgelser viser gang på gang at påvirkningen af blodsukkeret og dermed også insulin reaktionen er den samme om man spiser “low carb” pasta eller almindelig pasta. I nogle tilfælde er det faktisk værre med “low carb” produkterne. Kulhydraterne er oftest forklædt som sukkeralkoholer og lignende, og dermed kan producenten undlade at opgive det reelle kulhydratindhold.

 

Det var de 5 første fødevarer der kan snyde en med kulhydraterne, der kommer snart flere indlæg om dette ret så vigtige emne. Er du selv faldet over nogle fødevarer med skjulte eller uventede kulhydrater, så skriv endelig en kommentar i feltet nedenunder, så alle LCHF’erne derude kan få gavn af informationen.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Article Name
Madvarer med skjult sukker
Description
Læs om de mange fødevarer i dagen Danmark der indehlder skjult sukker og undgå en af de mest almindelige fejl man begår på LCHF
Author

Tjek også

Svinekam med sprød svær

Nem svinekam med sprød svær Mange efterlyser en opskrift på svinekam med sprød svær. Nem …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *