Sådan laver du virkelig gode LCHF fiskefrikadeller:
Ingredienser:
- 100 gram løg (ca. 2 små løg)
- 225 gram torskefilet (kan købes i de fleste supermarkeder)
- 1 1/2 tsk. groft salt
- 1 æg
- 2 spsk. psyllium (også kaldet for HUSK) *
- 1 dl. piskefløde 38 %
- 1/2 tsk. peber
- Rigeligt med smør til stegning
Fremgangsmåde:
- Skyld og riv løgene (du kan også nemt hakke dem hvis du ikke ønsker)
- Tag torskefileterne op i en minihakker, og hak torskefileterne til en findelt masse
- De hakkede torskefileter kommes i en passende skål
- Tilsæt 1 1/2 tsk. groft salt og bland salten med de hakkede torskefileter, til en sej masse
- Tilsæt herefter 1 æg, 2 spsk. psyllium, 1 dl. fløde og 1/2 tsk. peber
- Den færdige fars formes til små frikadeller, og steges ved svag varme, på panden med rigeligt smør
Tip:
- Lav en dobbelt portion og brug dem i madpakken – de er super lækre kolde også.
- Brug laksefileter istedet for torsk.
Info:
- I opskriften bruges psyllium, som er loppefrøskaller, der indeholder 85 % kostfibre.
- Frøskallerne kan suge helt op til 40 % væske, og dermed et super godt alternativ til almindeligt mel.
- Produkterne kan købes i de fleste supermarkeder og på nettet hos Lowcarbstore.dk.
- På billederne herunder vises hvordan produkterne kan se ud i supermarkederne.
Resumé
Opskrift
LCHF fiskefrikadeller
Udgivet