LCHF æggekage

Sådan laver du LCHF æggekage:

LCHF æggekage1

Ingredienser:

  • 4 stk. bacon* (jeg laver det altid i ovnen, da det er meget nemmere) Se opskriften her: Perfekt ovnstegt bacon
  • 2 pølser
  • 3 æg
  • 1/2 dl piskefløde 38 %
  • 25 gram smør
  • salt og peber efter behov
  • 75 gram tomater (jeg brugte cherrytomater, du kan nemt bruge andre slags tomater her)
  • Lidt purløg til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Brug denne opskrift til baconen: Perfekt ovnstegt bacon
  2. Tænd for komfuret på middel varme
  3. Find en pande frem og tilsæt 25 gram smør
  4. Skær de to pølser ud i en passende størrelse og placer dem på panden
  5. Pisk 3 æg og 1/2 dl piskefløde til en masse og hæld den over pølserne
  6. Skru ned for komfuret til lav varme
  7. Drys med salt og peber
  8. Nu skal æggekagen stå og passe sig selv
  9. Imens skylles og skæres tomaterne og purløg klippes
  10. Tomaterne lægges ovenpå æggekagen
  11. Æggekagen er færdig når massen har en hel fast konsistens
  12. Hvis du er i tvivl om æggekagen er færdig eller ej, kan du mærke øverst med en ske, og se om æggekagen er fyldende eller fast.
  13. Når æggekagen er færdig pyntes æggekagen med purløg

LCHF æggekage LCHF æggekage1

Info:

  • 1 pakke bacon indeholder ca. 8 stykker bacon, jeg plejer altid at lave en hel pakke, og gemme resten til dagen efter.
  • Hvis du er lige så utålmodig som mig, kan du med fordel lægge et stykke sølvpapir over panden, så går det noget hurtigere.
  • Du må endelig ikke skrue op for komfuret, da æggekagen let kan blive forbrændt.

 

Resumé
recipe image
Opskrift
LCHF æggekage
Udgivet

Tjek også

Lækkert LCHF tilbehør til grillmaden

Som udgangspunkt kan du bruge lidt hvad du vil til denne ret, da retten er …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *