Sådan laver du LCHF æggekage:
Ingredienser:
- 4 stk. bacon* (jeg laver det altid i ovnen, da det er meget nemmere) Se opskriften her: Perfekt ovnstegt bacon
- 2 pølser
- 3 æg
- 1/2 dl piskefløde 38 %
- 25 gram smør
- salt og peber efter behov
- 75 gram tomater (jeg brugte cherrytomater, du kan nemt bruge andre slags tomater her)
- Lidt purløg til pynt
Fremgangsmåde:
- Brug denne opskrift til baconen: Perfekt ovnstegt bacon
- Tænd for komfuret på middel varme
- Find en pande frem og tilsæt 25 gram smør
- Skær de to pølser ud i en passende størrelse og placer dem på panden
- Pisk 3 æg og 1/2 dl piskefløde til en masse og hæld den over pølserne
- Skru ned for komfuret til lav varme
- Drys med salt og peber
- Nu skal æggekagen stå og passe sig selv
- Imens skylles og skæres tomaterne og purløg klippes
- Tomaterne lægges ovenpå æggekagen
- Æggekagen er færdig når massen har en hel fast konsistens
- Hvis du er i tvivl om æggekagen er færdig eller ej, kan du mærke øverst med en ske, og se om æggekagen er fyldende eller fast.
- Når æggekagen er færdig pyntes æggekagen med purløg
Info:
- 1 pakke bacon indeholder ca. 8 stykker bacon, jeg plejer altid at lave en hel pakke, og gemme resten til dagen efter.
- Hvis du er lige så utålmodig som mig, kan du med fordel lægge et stykke sølvpapir over panden, så går det noget hurtigere.
- Du må endelig ikke skrue op for komfuret, da æggekagen let kan blive forbrændt.
Resumé
Opskrift
LCHF æggekage
Udgivet