Kan jeg drikke kaffe på LCHF?

 

Kan jeg drikke kaffe på LCHF?

Kan jeg drikke kaffe på LCHF

 

 

Den daglige kop kaffe er for mange en fast del af dagens ritual – ofte mange gange om dagen.

Det er derfor et af de mest almindelige spørgsmål i forbindelse med start på LCHF –  Kan jeg drikke kaffe på LCHF?

Det korte svar er  JA

Det lange svar er JA, – MEN.

 

Som udgangspunkt kan du godt drikke kaffe når du lever efter LCHF principperne.

Kaffe indeholder ingen kulhydrater, og sort kaffe indeholder heller ingen kalorier.

Der er endda en del forskellige mineraler i kaffe som er rigtig godt for kroppen.

En god kop kaffe er også  synonymt med hygge for rigtig mange danskere.

I træningsmiljøet er kaffe en ofte anvendt pre-workout, man drikker en kop kaffe for lige at komme op i gear og gøre kroppen klar til at levere sit bedste.

En anden fordel i relation til kaffe og træning er at kaffe hjælper kroppen med at forbrænde fedt under træningen.

Kaffe får kroppens insulinniveau til at falde og dermed bliver døren til fedtcellerne åbnet.

Den opkvikkende effekt og påvirkning af forbrændingen er dog mest udtalt ved folk der kun sjældent eller lejlighedsvis drikker kaffe. Drikker du kaffe hver dag, på LCHF eller ej vil virkningen være nedsat.

Træner du på LCHF for at opnå vægtab kan kaffe være din ven og give dig energi til din morgentræning inden du spiser morgenmad

Der er mange fordele ved at træne om morgenen inden du har spist, såkaldt faste-træning. Når du ikke har spist natten over er kroppen skiftet over til helt at forbrænde fedt og det er derfor fedtlagrene du brænder af når du træner på tom mave. Du har også mere energi til træning når du har fastet natten over, da kroppen så ikke bruger ressourcer på at fordøje mad i maven.

En kop kaffe om morgenen inden træning bryder ikke din faste og kroppen fastholder sin fedtforbrænding træningen igennem.

Det lyder jo rigtig godt indtil videre især fordi kaffe jo samtidig smager godt.

MEN, og  ja der er et men:

Træerne vokser desværre ikke ubetinget ind i himlen når vi taler om danskernes nydelses-middel nr  1

De mange gode egenskaber til trods er der også nogen knap så rare realiteter ved at drikke kaffe, på LCHF eller ej.

Den gennemsnitlige PH-værdi  på sort kaffe er blot 5.0 – altså et godt stykke under kroppens optimale lettere alkaline ph-værdi på 7,365.

Hvad betyder det så for dig?

Det betyder kort sagt at indtag af kaffe er med til at sænke kroppens PH-værdi under det ønskede niveau. Der er enormt mange ting der bidrager til mere syre i kroppen så kaffen er ikke unik i det aspekt.

Det man skal tage med i overvejelserne er hvordan kaffe spiller ind i forhold til resten af din kost og livsstil.

Spiser du en fornuftigt og velsammensat LCHF kost og drikker vand nok  kan du sandsynligvis sagtens drikke et par kopper kaffe om dagen uden at det slår dig ud af kurs.

Har du i forvejen problemer med maven, er stærkt overvægtigt eller på anden måde plaget af syre relaterede sygdomme og lidelser, bør du måske genoverveje om kaffe er noget for dig.

En ting der er værd at overveje er at alle kræftpatienter har en ting til fælles – en PH-værdi i blodet under 7,365.

Hvis du er sund og rask kan du som nævnt sagtens drikke en god kop kaffe om morgenen og til middag igen for den sags skyld, men du skal nok ikke drikke 10 kopper om dagen.

Grøn te  kan være en god erstatning for dit daglige indtag af kaffe. Grøn te er fyldt med antioxidanter og hjælper kroppen med at bevare sin naturlige PH-værdi.

Du undgår til lige med koffein der har yderligere negative virkninger på kroppen. Koffein skaber desuden afhængighed, og det er altid noget skidt.

At skifte kaffe ud med te kan være en rigtig god ide hvis du gerne vil tabe dig og døjer med lav PH-værdi i kroppen.

At sige farvel til kaffen, især hvis du har været rigtig afhængig, kan være en anstrengende omgang med hovedpine og træthed i kroppen. Det kan derfor anbefales at trappe langsomt ned, og taktvis udskifte kaffe med grøn te over en uge eller to.

Der skal meget basisk/alkalint indenbords for at gøre op for et indtag af syreskabende mad og drikkevarer, derfor er det værd at skære ned på alle ting der er syreskabende og  veje dem op imod resten af ens kost.

Som med mange ting i livet og sundhed især er balance afgørende. Jeg vil dog gå så langt som at sige at kaffe ikke er et plus for din sundhed. Det kan drikkes i moderation, det gør jeg selv, men kan du undvære det, så gør det.

Et godt glas (dansk) Vand  med citron eller en god varm kop  Grøn te  vil altid være et bedre valg for din sundhed – ingen tvivl om det.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Kan jeg drikke kaffe på LCHF?
Article Name
Kan jeg drikke kaffe på LCHF?
Description
Hvad er indvirkningen på dit helbred ved at drikke kaffe? Har det nogen særlig betydning hvis du spiser efter LCHF principperne? Læs med her og få svaret
Author

Tjek også

Hjemmelavet LCHF guacamole

Her er en nem og lækker opskrift på Hjemmelavet LCHF guacamole. Guacamole er altid lækkert, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *