Årets første rigtig lune og dejlige forårsdag skal naturligvis fejres ved at finde den gode gamle grill frem og smide en god hakkebøf på. Den først grillbøf fortjener at blive serveret med noget frisk og lækkert LCHF tilbehør.
Ingredienser:
- Hakket oksekød 14-18% fedt – jo højere jo bedre, både for smagen og dit helbred.
- Moden avocado.
- Rødløg.
- Egeblad salat.
- Hovedsalat.
- Citron.
- Jomfru olivenolie og balsamicoeddike til dressingen.
- Salt og peber.
Sådan gør du:
Den ret her rammer hovedet på sømmet når det kommer til meningen med nemlchf.dk.
Den er nemlig både sund, lækker og ikke mindst utrolig nem at lave.
Du former hakkekødet til bøffer i den størrelse der nu passer til selskabet og mængden, krydrer dem med salt og peber og smider dem på grillen. Hvor længe de skal være på grillen lader jeg være op til dig, da det afhænger af mange ting – mine var på ca. 4 minutter på hver side.
Avocadoen skrælles og skæres i skiver.
Citronen og rødløget skæres i skiver.
Salaten vaskes og skæres i stykker.
Olie/eddikedressingen blandes og omrøres.
Når bøfferne er færdige anrettes det hele kunstnerisk på tallerkenen – se billedet 🙂
Dressingen og citronen serveres ved siden af – i dag sammen med en kande isvand med citronskiver i.
Velbekomme!