Fjordrejer med grønt og citron

Lækre fjordrejer med grønt og citron

Fjordrejer

Sæsonen for danske fjordrejer er ved at synge på sidste vers.

Almindeligvis siger man at den løber fra ca. april til oktober måned.

Du kan stadigvæk nå, det hvis du skal ha årets sidste fjordrejer med hjem på spisebordet.

Alternativt kan du altid finde nogen frosne tiger-rejer eller en af de mange andre slags der er tilgængelige i supermarkedet.

De friske rejer med skal på, som vist på billedet er dog bare særligt lækre at se på 🙂

Du skal bruge:

  • Friske fjordrejer
  • Salat blade
  • Frisk Citron
  • Salt

Sådan gør du:

  1. Sæt en gryde med saltet vand over. – 1 liter vand med en tsk. salt
  2. Når det koger kommes 3 håndfulde friske fjordrejer i – Ikke flere, da kogevandet så køles for meget ned.
  3. Når vandet igen koger er rejerne færdige.
  4. Kom de færdigkogte fjordrejer i koldt vand med det samme, for at stoppe processen.

Serveres på et fad med lidt salat og frisk citron.

Der er en del pillearbejde som hører til fornøjelsen ved at spise de friske fjordrejer.

En god ide, er at have næste ret klar til servering umiddelbart efter rejerne, hvis gæsterne er sultne 🙂

Hvis du drikker alkohol, kan et koldt glas hvidvin gøre underværker sammen med de friske fjordrejer.

Et lækker alternativ til vinen, hvis du helst undgår alkoholen er et frisk glas citron-vand, der gør sig mindst lige så godt.

 

 

Resumé
recipe image
Opskrift
Fjordrejer med grønt og citron
Udgivet

Tjek også

Hjemmelavet LCHF guacamole

Her er en nem og lækker opskrift på Hjemmelavet LCHF guacamole. Guacamole er altid lækkert, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *