Citronsaltet laks med grøntsager
Laks er en af de absolutte LCHF Superfoods og smagsmæssigt også en vinder.
Der er tusindvis af lækre måder du kan tilberede laks på.
Her kommer en rigtig let og lækker opskrift på citronsaltet laks med grøntsager der er bagt i ovnen.
Det skal du bruge:
- 400 gram lakskefilet med skind
- 1 citron
- Blandet salat
- Tomater
- 1 Lime
- Salt
Sådan gør du:
- Riv citronens skal på et rivejern og pres derefter saften ud i en skål
- Mariner nu laksefilet i den revne citronskal, saft og tilsæt 3 spsk salt
- Lad det trække i ca 15 min
- Mens Laksen trækker i marinaden, skylles og tilberedes salaten
- Sæt den citronsaltede laksefilet i ovnen og bag den 10 – 15 min ved 180 grader afhængig af tykkelse på fileterne
- Mærk på laksen efter ca 10 min, den er klar når den skiller ad i flager ved pres.
- Serveres med salaten og frisk lime i enten skiver eller både.
Laks er en lækker og god måde at få øget sit omega 3 indtag, som er vigtigt for din sundhed og velbefindende.
Det anbefales altid at supplere sin kost med kosttilskud af især Omega 3 og Calcium.
Man kan komme rigtig langt på vejen mod sundhed med kostomlægning alene, det er dog vigtigt at supplere med kosttilskud af de mest essentielle ting.
Det er svært at nå de rette mængder af de alkaline mineraler og Omega 3 via kosten alene.
Hvis du har 100% styr på alle micro og makro nutrienter kan det nok lade sig gøre, men de er vist de færreste der kan prale af at kunne det 🙂