Broccolisalat
Denne lækre og sprøde broccolisalat er gudespise, og skal prøves. Den er super nem at lave, og så tager det ikke mere end en halv time at lave den. Vi har valgt at koge broccolien i denne opskrift (i 10min) så sprødheden og vitaminerne bliver bevaret, men så det også får en let blød og lækker kant. Man kan sagtens undlade at koge det, hvis man vil have alle vitaminer og næringsstoffer bevaret. I denne opskrift har vi tilføjet rosiner, som bør undgås hvis du er på striks LCHF.
- 1 broccoli hoved
- 1 håndfuld rosiner
- 1 håndfuld solsikkekerner
- 200g bacontern
- 1 rødløg
- Skyld og skær broccolien ud i små stykker
- Kog broccolien i 10 min, og hæld derefter vandet fra
- Lad broccolien stå i køleskabet indtil det er kølet ned
- Mens det køler, steges bacontern på panden til de er sprøde
- Hak rødløg og bland med rosiner, kerner og bacon
- Når broccolien er kølet, blandes alle ingredienser sammen i en skål
- Kom evt. saften fra bacon ud over salaten for en mere fremhævet smag