Vi har lavet en opskrift på lækker hjemmelavet blomkålspizza, helt fri for mel og sukker mm.
Pizzaen er lavet på en blomkålsbund, og kan toppes med lige det du har lyst til.
LCHF er altså ikke kedeligt, hvis man bare er lidt kreativ i køkkenet, så kan man lave stort set alle favoritretterne uden at bruge ingredienser som er skadelige for kroppen.
Pizza med blomkålsbund er let og lækker samtidig med den er fri for kulhydrater og uden mel.
Blomkål kan godt have en lidt bitter smag, men når det er blendet og bagt med de forskellige ingredienser, som her, så smager det helt anderledes. Det smager ikke præcis som en pizza fra dit lokale pizzeria, men det er meget tæt på. Denne opskrift kommer så tæt på en sprød bund som muligt, og så smager det himmelsk.
Til 4 pers.
Tilberedningstid: 45min
- BLOMKÅLSBUND:
- 1 helt blomkålshoved
- 4 æg
- 1 spsk loppefrøskaller
- 1 håndfuld revet ost
- en smule salt
Fyld din favorit topping på din pizza. Vi har f.eks. kommet et lag med tomatsovs på, efterfulgt af en masse forskelligt kødtopping, lidt grønt, og reven ost.
Når pizzaen skal spises, anbefaler vi en lækker hvidløgsolie til at hælde ovenpå. Hak 2 fed hvidløg og bland med 2 spsk olivenolie, lidt salt og eventuelt noget chili. Det smager super lækkert, og det er lige prikken over i’et til denne ret.
- Tænd ovnen på 250 grader
- Hak blomkålen groft, og blend i en foodprocessor
- Lad blomkålen hvile i kogende vand i ca. 10 – held derefter vandet fra og lad det tøre
- Kom resten af ingredienserne i en skål og bland sammen med blomkålen
- Fordel dejen ud på en bradepande med bagepapir, og bag i ovnen indtil det er brunt på toppen
- Tag bunden ud af ovnen, og lad det hvile i 10 min.
- Fyld på med den topping som du ønsker at have på, og bag i ovnen til osten er smeltet og let lysebrun