Hurtigt LCHF mellemmåltid
En af de ting der kommer flest spørgsmål omkring når folk skal starte op på LCHF er mellemmåltider og snacks.
Hvad kan du spise imellem måltiderne hvis sulten melder sig? Hvad nu hvis den gamle vane med at småspise hele dagen har svært ved at forsvinde i starten?
Her er et bud på et hurtigt LCHF måltid du kan lave på den tid det tager at koge et æg.
Variationerne er uendelige hvis man tænker over det, men i starten kan fantasien have svært ved lige at komme op i gear.
Et skift i livsstil og i særdeleshed et brud med en måde at spise på man har fulgt hele sit liv sætter i manges tilfælde hjerne på overarbejde.
Man skal ha vænnet sig til tanken om at spise fedt – masser af fedt.
En for mange grænseoverskridende oplevelse i starten, da fedt jo er blevet kåret til det mest usunde du kunne spise i mange år.
Heldigvis er folk begyndt at få øjnene op for sandheden omkring fedt og sund ernæring generelt.
Teorien, denne misforståelse var baseret på er kendt som The lipid hypothesis – her er det ordet HYPOTHESIS du skal bide mærke i.
Det er altså en teori og ikke et videnskabeligt resultat der er tale om.
Motiverne bag promoveringen af denne teori er mange og rangerer fra personlig anerkendelse af Ancel Keyes (manden bag teorien) til større økonomiske magter og alt fra landbrug til medicinal industri.
Jeg skal gerne uddybe historien bag fedtforskrækkelsen og den kollektive hjernevask i andre mere detaljerede indlæg her på siden.
Det her indlæg skulle oprindeligt blot have været et par hurtige linier og lidt inspiration til et hurtigt LCHF mellemmåltid.
Men ak, “Hvad hjertet er fyldt med, flyder munden over med”
Dagens LCHF mellemmåltid er:
- 2 hårdkogte æg
- 1 rødløg
- 200 gram broccoli
- Evt mayonnaise til at toppe æggene af med – en god mulighed for at snige lidt mere fedt ind!